Haber

87. Türkiye Teknoloji Buluşmaları Tamamlandı

türkiyeOdalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayelerinde 87. kez düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları Eskişehir Vehbi Koç Kongresi

Merkezinde gerçekleşti. İKAS’ın ana sponsorluğunda Eticaret A.Ş. Teknoloji ve Teknoloji Kadın Derneği (Wtech) tarafından düzenlenen etkinlik

Açılış konuşmasını Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney yaptı. Öney, teknolojinin hayatımızın her alanında olduğuna inanıyor.

Alanına hakim olduğunu belirterek, teknolojideki hızlı değişime ayak uydurmanın gerekliliklerden biri olduğunu söyledi.

Oney dedi ki:

TEKNOLOJİNİN TRAFO ETKİSİYLE DAHA KÜRESEL OLDUK

“Özellikle teknolojinin dönüştürücü etkisi ve dönüşen yeni teknolojilerin hayatımızda varlığını daha fazla hissettirmesiyle birlikte daha küreselleştik, daha fazla imkana sahibiz ve daha fazlasını yapabiliriz. Bir yandan sanki faaliyetlerimiz var. bunu yönetebilen, üretebilen ve kullanabilen var mı?O zaman burada çok değerli iki aktivite var.Fakat hayatımızı dönüştürüyor.Bir tanesi, hepimiz ChatGTP konuşuyoruz, bu aralar çok popüler.Sanatçı konuşur gibi herkesin elinde ChatGTP var. dili, ellerinde ve kullanımlarında çok değerli bir yapay zeka devrimidir.”

ÖZDEMİR: TEK ALAN İLE MİLYAR DOLAR DEĞER YARATABİLİRSİNİZ

Türkiye Teknoloji Buluşmaları Kurucusu Merter Özdemir, tek bir domain satın alarak Trendyol ve Yemek Sepeti gibi milyar dolarlık markalar yarattı.

Türkiye’nin dijital içerik üretmesi gerektiğini vurguladı. Herkesin Netflix, Sportify gibi uygulamaları kullanarak e-ithalat yaptığını belirten Özdemir, “220 ülke bu tür uygulamaları bize satıyorsa Türkiye’nin 220 ülkeye satması gerekiyor. Para akışını Türkiye’ye yönlendirmemiz gerekiyor.”

Türkiye Teknoloji Buluşmaları düzenleme ilişkilerini anlatan Özdemir, şunları özetledi:

31 İLDE 87 TOPLANTI

“Türkiye’de 31 ilde bu organizasyonu gerçekleştirdik. Sponsorlarımızın, konuşmacılarımızın ve özel konuklarımızın o şehirdeki iş dünyasıyla buluşmasını sağlıyoruz. Başladığımızda insanlar dijitali etkin kullanamıyordu. Biz bunu sağlamaya çalıştık. Bugün herkes Ellerinde cep telefonu var ama biz genelde sosyalleşmek için kullanıyoruz. Biz daha çok iş için kullanmak istiyoruz. İnterneti işinize entegre ettiğinizde sıfırdan başlıyorsunuz.”

KESİKBAŞ’TAN GENÇLERE ÇAĞRI: ESO AKADEMİ’DEN EĞİTİM ALIN

Açılış konuşmaları kapsamında söz alan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, dünyanın dijital dönüşüm yaşadığını belirtti.

Eskişehir Sanayi Odası olarak Eskişehir’in bu dönüşüme ayak uydurabilmesi için yeni nesil meslekler konusunda ESO Akademi’ye ciddi bir şekilde katılacağımızı belirtti.

eğitim verdiklerini söyledi. Türkiye Teknoloji Buluşmaları’na katılan üniversite öğrencilerine yeni nesil mesleklere yönelik yapılacak eğitimler hakkında bilgi veren Kesikbaş, gençleri bu eğitimlere katılmaya davet etti.

ZEYDAN: DİJİTAL Çığır Açan Şeyler BİR ADIM ÖNDE

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Eskişehir Ticaret Borsası Lideri Ömer Zeydan yaptığı konuşmada dijital dönüşüme ayak uyduramayan firmaların

Hareketsiz durmanın sorun olduğunu ve bu alanda atılım yapan firmaların bir adım önde olduğunu söyledi. Zeydan, Eskişehir

Ticaret Borsası olarak içerik üreticisi olan ve dünyanın dijital dönüşümüne katkı sağlayacak tüm girişimcilere kapılarının açık olduğunu söyledi.

ANA KONU “DİJİTAL İŞLER”

Bu yıl ana konusu “Dijital İşler” olarak belirlenen etkinlikte 25 konuşmacı e-Ticaret ve e-İhracat, dijitalleşme, metaverse, NFT, blockchain gibi başlıklar altında 4 panelde sunum yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

haberhemsin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu